Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/balkoninga/domains/veszpremiugyved.hu/public_html/wp-content/themes/prendesign/includes/custom-widgets/most-liked-post.php on line 122

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/balkoninga/domains/veszpremiugyved.hu/public_html/wp-content/themes/prendesign/includes/custom-widgets/recent-portfolio.php on line 111

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/balkoninga/domains/veszpremiugyved.hu/public_html/wp-content/themes/prendesign/includes/custom-widgets/related-posts.php on line 114

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/balkoninga/domains/veszpremiugyved.hu/public_html/wp-content/themes/prendesign/functions.php on line 1845
Ingatlanügyletek - Veszprémi ügyvéd - Dr. Szeles Róbert

Ingatlanügyek

ingatlan ajándékozás, ingatlan szerződések, termőföld adásvétel

Ingatlanokkal összefüggő teljes körű ügyvédi szolgáltatások (adásvételi-, bérleti-, életjáradéki-, tartási-, ráépítési-, házassági vagyonjogi-, ajándékozási, vegyes szerződések, elővásárlási, visszavásárlási, csere, vételi opciós szerződések, jelzálog-, ingatlanközvetítői-, ingatlanüzemeltetési, ingatlanon haszonélvezetet, telki szolgalmi jogot alapító szerződések, termőföld adásvételi, haszonbérleti szerződések, ingatlan átruházásokhoz kapcsolódó meghatalmazások szerkesztése, ellenjegyzése, telekalakítási szerződés, közös tulajdon megszüntetése stb.)

A TAKARNET on-line ingatlan-nyilvántartási rendszer Irodánk igénybevételével elérhető, arról aznapi földhivatali információk kérhetők le.

Az általános ügyintézési idő 3-5 munkanap, de lehetőség van az azonnali, soronkívüli ügyintézésre. Az erre vonatkozó általános díjakat az ügyvédi munkadíj menüpontban találja.

Az adásvételi szerződés munkadíja a teljes ügyvédi ügyintézést tartalmazza a földhivatali bejegyzéssel bezáróan, de hitelügyintézést nem vállalunk. Banki hiteles ügyfeleink esetében a bank igényeinek megfelelően készítjük el az okiratot.

Termőföldnek minősülő ingatlan esetében – a törvényi rendelkezések miatt -a tulajdonjog bejegyzésének ideje 90-150 nap!

Ingatlan eladás

Ingatlan eladás esetén, kérem töltse ki az alsó linken található nyomtatványt, és elektronikusan küldje vissza irodánknak, hogy a teljeskörű szerződéskötést lebonyolíthassuk. Ingatlan esetében az általános vagyonszerzési illeték 4 %. Amennyiben 5 éven belül szerezte lakóingatlanát úgy személyi jövedelemadó fizetési kötelezettség is terhelheti. Kérje bővebb tájékoztatásunkat!

Ingatlan ajándékozás

Az ingatlan ajándékozás általában házastársak és egyenesági rokonok között gyakori. Ennek oka az ilyen ügyletekre vonatkozó vagyonszerzési illetékmentesség. Amennyiben a törvényi feltételek nem állnak fenn az ajándékozási illeték alóli mentességhez, úgy lakásingatlan esetében az illeték mértéke 9 %.

Tulajdonjog bejegyzés

A tulajdonjog bejegyzése az esetek többségében a teljes vételár kifizetése után, azzal egyidejűleg történik. Amennyiben a vételárat a vevő nem egy összegben egyenlíti ki, úgy lehetőség van a vételár kifizetéséig a tulajdonjog bejegyzés függőben tartását kérni, vagy a tulajdonjog fenntartással történő eladás tényének feljegyzését kérni. Utóbbit akkor, ha a vételár kifizetés időpontja 6 hónapon túli.

Ingatlan haszonélvezet

Az ingatlanra vonatkozó haszonélvezet jog alapítás leggyakoribb esete, amikor a szülő ingatlant vásárol a gyermekének, de a legkülönbözőbb esetek és okok is alapot adhatnak a haszonélvezeti jog bejegyzésének szükségességére. A haszonélvezőt az ingatlan felett megilleti a birtoklás, a használat és a hasznosítás joga. Amennyiben pedig a haszonélvezeti jog törlését szeretné, úgy az erre vonatkozó iratokat is elkészítjük.