Fizetési meghagyás készítése, Európai fizetési meghagyás (EU-FMH)
követelés behajtás, tartozás behajtás
 
A fizetési meghagyásos eljárás a pénzkövetelések behajtásának gyors, költségkímélő és leghatékonyabb módszere. A jogerős fizetési meghagyás azonnal végrehajtható! Amennyiben Önnek kintlévő tartozása van, lejárt követelésével kapcsolatban vállaljuk fizetési meghagyás kibocsátását. Ez elektronikus eljárásban történik, melyhez elengedhetetlen a minősített elektronikus aláírás, mellyel irodánk rendelkezik. Fizetési meghagyás ügyvéd általi készítése maximum 30.000.000.- forintos követelésig lehetséges. Ezt meghaladó követelés esetén peres eljárást szükséges indítani.A fizetési meghagyás kibocsátásának eljárási illetéke a követelt összeg 3 %-a (de minimum 8.000.- forint és maximum 300.000.- forint), melyet bankkártyával vagy átutalással lehet teljesíteni.
Elsődleges célunk a felek közötti egyesség létrehozása peres eljárás nélkül, melyben közvetítőként eljárva közreműködünk.
 
A fizetési meghagyás kibocsátásának menete:
Kérem keressen minket telefonon, hogy időpontot egyeztethessünk.
A személyes találkozónkon szükségünk lesz személyes adataira, és a követelés jogszerűségét bizonyító okiratokra, számlákra, szerződésekre. A fizetési meghagyást szinte azonnal 1-2 munkanapon belül elkészítjük.
 Ha mozgásában akadályoztatva vanlehetőséget biztosítunk arra, hogy a megbízási szerződést és az ügyvédi meghatalmazást videóhívásban történt azonosítást követően – úgynevezett távelőttemezéssel – otthonában aláírja majd postán visszaküldje. Ebben az esetben egyáltalán nem kell bejönnie irodánkba.
Ha szükséges, előzetes egyeztetés után az elkészített okiratokat elvisszük otthonába, ahol Ön aláírhatja. Ez a szolgáltatásunk Veszprémben és Veszprém környékén lehetséges.
 
Európai fizetési meghagyás (EU-Fmh):
Amennyiben a kötelezett székhelye, lakcíme nem Magyarországon bejegyzett, úgy lehetőség van a határokon átnyúló, a kötelezett által nem vitatott pénzügyi követelések érvényesítésére.